Category: News

Un profesor chinez a găsit o nouă modalitate prin care ar putea fi folosiți nanoboții pentru a performa tratamente medicale, fără o intervenție chirurgicală clasică de care ne temem toți.

Se vehiculează de mult timp ideea de a se folosi în viitor nanoboți pentru efectuarea unor tratamente medicale speciale, fără să mai fie nevoie de intervenții chirurgicale grele și periculoase.

Profesorul chinez Zhang Li, de la Universitatea din Hong Kong, susține că nanoboții nu sunt chiar de domeniul filmelor SF, ci ar putea fi utilizați în medicină într-un mod cât se poate de eficient.

Zhang Li este cercetător la Departamentul de Inginerie Mecanică și Automatizată, dar și-a ales natura ca sursă de inspirație. Zhang crede că nanoboții ar putea fi folosiți precum stolurile de păsări sau bancurile de pești în momentul în care sunt introduși în corpul omenesc.

Mișcările nanoboților vor fi controlate printr-un câmp electromagnetic, astfel că va putea deține simultan controlul tuturor nanoboților, de dimensiunea unor particule. Dacă ai văzut vreodată mișcările unui roi de albine, atunci vei înțelege perfect cum vrea Zhang să folosească nanoboții.

Cu ajutorul câmpului electromagnetic, milioane de nanoboți ar putea lua orice formă dorește cel care-i ghidează, astfel încât să se deplaseze prin corpul uman și să pătrundă chiar și în cele mai dificile locații, unde o intervenție chirurgicală din exterior n-ar reuși.

sursa: playtech.ro

(Foto: youtube)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *