Category: News

Unii dintre cei mai cu dare de mână s-au gândit că ar fi o idee bună să-și înghețe creierele, în speranța că acestea vor putea fi readuse la viață în viitor.

Un om de afaceri britanic, care își păstrează anonimatul, crede că se va trezi în viitor și va putea să experimenteze o nouă viață după ce capul său va fi atașat unui nou trup. ”Probabil lumea crede că sunt nebun, dar de ce să nu încerc? Până la urmă, n-am nimic de pierdut”, a declarat bărbatul, care se apropia de 70 de ani și care spune că ”nu-mi pot imagina ceva mai interesant de atât”.

Serviciul de criogenie a creierului este oferit de două companii americane, Alcor din Arizona și Cryonics Institute din Michigan. La Alcor deja sunt înscriși 1.000 de viitori pacienți, iar unii au plătit chiar și peste 250.000 de dolari pentru ca întregul trup să le fie prezervat. 149 de decedați sunt deja stocați aici, inclusiv cea mai tânără persoană criogenată vreodată: Matheryn Naovaratpong din Thailanda, care a murit la doar doi ani.

Dennis Kowalski, președinte al Cryonics Institute, e de părere că avem de așteptat doar 50 – 100 de ani până când vom avea tehnologia de a-i readuce la viață pe cei criogenați.

”După stopul cardiac, ai între 5 și 30 de minute să readuce la viață pe cineva”, spune Kowalski, care adaugă că ”dacă răcești trupul persoanei în cauză, ai la dispoziție mai mult timp pentru a face asta”, enunțând principiul de bază al criogeniei.

Mulți experți sunt sceptici cu privire la criogenie și susțin că șansele de succes ale acestor încercări sunt zero. Organe ca inima și rinichii nu au putut fi înghețate și dezghețate cu succes, astfel că e improbabil să apară o soluție care să poată ajuta creierul și chiar întregul corp.

sursa: playtech.ro

(Foto: startsschoolnow)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *