Category: News

Fosta insulă a piraților, Skiathos nu depășește 50 de km pătrați dar reușește să comprime peisaje, locuri și așezări demne de fotografiat. Limba de pământ găzduiește nu mai puțin de 60 de plaje paradisiace, multe dintre ele incluse în topul celor mai frumoase fâșii de nisip din Europa.

Cei mai mulți dintre vizitatori aleg să descopere insula Skiathos pornind într-o croazieră pe urmele celebrului film ”Mamma Mia”, care s-a turnat în mare parte aici, dar și pe insula vechină Skopelos. Musicalul prezintă povestea de dragoste a unei tinere de 20 de ani pe cale să se căsătorească, dar care are o singură dorință: aceea de a-și găsi tatăl natural pentru a o conduce la altar.

De aici aventura continuă pe insula Skiathos în căutarea părintelui său, iar tânăra trece prin numeroase peripeții. Imaginile cu insulele din Sporade sunt absolut uluitoare, iar cei care au văzut filmul s-au îndrăgostit pe loc de această destinație.

Filmul este o odă închinată fanilor celebrei formații ABBA, pe ale cărei melodii s-a desfășurat întreaga povestea de dragoste. Firul acțiunii se petrece pe așa numita insuliță ”Kalokairi”, prezentând cele două insule paradisiace Skiathos și Skopelos.

Dacă vrei să refaci și tu traseul Sophiei Sheridan – personaj interpretat de Amanda Seyfried, mergi în portul orașului Skiathos pentru a porni în celebra croazieră. Prima oprire va fi la Capela Agios Ioannis din Skopelos, unde s-a filmat scena căsătoriei dintre Sophie și Sam, unde vei urca circa 15 minute pe o potecă stâncoasă de munte, continuând cu câteva trepte săpate în munte și foarte abrupte.

Peisajele văzute de sus sunt incredibile, iar măslinul celebru pe care l-ai văzut în film este plin de fundițe colorate lăsate de tinerele mirese care au trecut pe aici. După ce te-ai odihnit la umbra măslinilor și a pinilor pe vârful muntelui, te poți răcori câteva clipe pe incredibila plaja Agios Ioannis Beach, înconjurată de stânci purpurii, scăldată de ape verde smarald.

Traseul continuă cu plaja Kastani Beach, primul loc prezentat în filmul ”Mamma Mia”. Plaja este una dintre cele mai frumoase din Grecia, compusă din pietricele albe și argintii. Este înconjurată de dealuri semețe învelite în vegetație luxuriantă, iar atmosfera este una de poveste.

sursa: viva.ro

foto: greektravel.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *