Category: News

Orice eveniment important din viața familiei regale britanice este însoțit de un număr considerabil de reguli stricte și tradiții de la care nu se face abatere.

Iată câteva lucruri mai puțin obișnuite pe care probabil nu le știai despre botezurile regale:

1. Se folosește o cristelniță specială

Bebelușii din familia regală britanică sunt botezați într-o cristelniță specială, cunoscută sub numele The Lily Font, datorită decorațiunilor în formă de crin. Cristelnița este din argint și a fost realizată în 1840 la cererea Reginei Victoria și a Prințului Albert, pentru botezul primului lor copil, Victoria.

Cristelnița a fost folosită pentru prima dată în februarie 1841, la botezul care a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Buckingham. Ea este păstrată în Turnul Londrei, în zona amenajată păstrării bijuteriilor regale.

2. Rochia pe care o poartă bebelușul la botez este o copie a celei folosite în urmă cu 178 de ani

Rochia pe care Prințul George și Prințesa Charlotte au purtat-o la botez – și care mai mult ca sigur va fi folosită și la botezul Prințului Louis – are o mare importanță. Ea a fost croită în 2004 și este un duplicat al celei realizate în 1840 la cerința Reginei Victoria pentru botezul celei mai mari dintre fiicele sale.

Continuarea pe elle.ro

foto: viva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *