Category: News

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong un se află zilele acestea în Singapore, unde au susţinut un summit istoric. Dincolo de aspectul politic al întâlnirii, există un zvon potrivit căruia Kim refuză să folosească toaletele puse la dispoziţie de gazde, preferând o toaletă portabilă proprie.

Agenţia de ştiri sud-coreeană The Chosunilbo, citată de cbsnews.com, a scris că liderul de la Phenian s-a deplasat la bordul unui avion Air China Boeing 747, dar a avut la îndemână şi o aeronavă IL-76, în care a transportat mâncarea, o limuzină blindată şi „toaleta portabilă”.

Potrivit lui Lee Yun-keol, care a lucrat pentru Kim Jong-un în cadrul unităţii de gardă, înainte să fugă în Coreea de Sud, în 2005, preşedintele nord-coreean are la îndemână o asemenea toaletă specială.

„În loc să folosească toaletele publice, liderul nord-coreean are o toaletă personală, pe care o ia cu el în călătorii”, a declarat Lee Yun-keol, pentru Washington Post.

Motivul? Se pare că liderul Kim se teme ca nu cumva cineva răuvoitor „să-i analizeze fecalele”. „Excrementele lui Kim conţin informaţii despre sănătatea lui, astfel încât nu le poate lăsa în urmă”, a explicat Lee Yun-keol.

De fapt, scrie DailyNK, Kim are la îndemână o toaletă special concepută pentru el, în convoiul de vehicule folosit pe teritoriul ţării sale. „Toaletele nu se află doar în trenul personal al lui Kim Jong un, ci şi în maşinile pe care le foloseşte în călătorii, special modificate în acest sens”, a declarat o sursă apropiată liderului de la Phenian. „Există o maşină specială care serveşte drept toaletă”.

sursa: gandul.info

foto: thenewyorker.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *