Category: News

Angajaţii de la Netflix nu au voie să se uite unii la alţii „mai mult de cinci secunde” sau să facă schimb de numere de telefon fără un acord prealabil. Serviciul de streaming a luat aceste măsuri considerate de unii extreme în contextul scandalurilor sexuale din ultima perioadă.

Netflix le-a interzis angajaţilor să se privească reciproc mai mult de cinci secunde, într-un „pachet bizar” de reguli privind flirtul la locul de muncă, scrie Daily Mail, conform gandul.info.

Echipa Netflix nu are voie să ceară numere de telefon de la colegi şi aceştia sunt îndemnaţi să strige: „Încetează! Să nu mai faci asta!”, dacă se simt hărţuiţi.

Măsurile radicale de la Netflix au legătură cu scandalul sexual în care a fost implicat mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein, dar ţin şi de mişcarea Me Too, care apără victimele abuzurilor. De asemenea, să nu uităm că principalul star al reţelei de streaming, Kevin Spacey, personajul-cheie din serialul „House of Cards”, a fost acuzat că a abuzat mai multe persoane de sex masculin, de-a lungul carierei sale.

De exemplu, echipa din spatele serialului SF Black Mirror – filmat la Londra – va adopta noile reguli. „Staff-ul a mers la întâlniri pentru a vedea ce este nepotrivit. Gestul de a te uita mai mult de cinci secunde la cineva este considerat DEPLASAT”, a declarat unul dintre angajaţii echipei din spatele serialului amintit.

„Nu ai voie să ceri numărul de telefon al altcuiva, decât dacă acea persoană are permisiunea să-l furnizeze mai departe. Dacă vezi un comportament nedorit, trebuie să-l RAPORTEZI IMEDIAT”, scrie The Sun.

„Desigur, am avut de a face şi cu glume. Unii oameni s-au uitat unii la alţii, au numărat până la cinci, apoi şi-au despărţit privirile”.

Angajaţii companiei Netflix nu au voie nici să „prelungească” o îmbrăţişare mai mult decât trebuie. Pe de altă parte, cazul Weinstein este celebru. Acesta este acuzat de agresarea sexuală a peste 20 de femei, dar a pledat nevinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *