Category: News

Aproximativ 300 de americani îmbrăcaţi în haine asemănătoare celor purtate de Frida Kahlo s-au reunit în weekend la Houston, în Statele Unite, pentru a stabili primul record mondial al celui mai mare număr de persoane costumate în celebra pictoriţă mexicană, relatează EFE citat de Agerpres.

Iniţiativa lansată de East End Studio Gallery, care de 13 ani organizează în acest oraş din Texas festivalul „Viva Frida!”, speră ca celebra carte a recordurilor Guinness Book să anunţe în următoarele zile marcarea unui record mondial dacă participanţii vor reuşi să depăşească minimumul de 275 de persoane ‘Frida Kahlo’, prevăzut de organizatori.

Lizbeth Ortiz, una din organizatoarele evenimentului, a declarat EFE că participanţii au fost rugaţi să poarte haine care să o reprezinte clar pe Frida Kahlo, precum şi unele trăsături caracteristice ale celebrei pictoriţe. De exemplu să aibă sprâncenele îmbinate, să-şi împodobească părul cu flori şi să îmbrace haine multicolore tradiţionale mexicane.

Ultima oară când s-a încercat impunerea unui record mondial al celui mai mare număr de persoane îmbrăcate ca Frida Kahlo a fost în oraşul texan Dallas, unde nu s-a reuşit să se strângă numărul de 275 de participanţi fixat, reprezentând minimumul pentru a putea fi consemnat în Cartea recordurilor.

Sursa: www.agerpres.ro.

(Foto: news.artnet.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *