Category: News

Considerat de admiratori ”un monstru al cinematografiei”, regizorul mexican Guillermo del Toro a fost distins sâmbătă seară cu un premiu pentru întreaga carieră, cu prilejul celei de-a 21-a ediţii a Festivalului de Film din Malaga, relatează EFE.

„Ceea ce ne învaţă monştrii este că a fi supuşi greşelii şi imperfecţi este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor”, a declarat regizorul mexican, laureat anul acesta cu premiul Oscar pentru aclamatul său film „The Shape of Water” şi care a inclus în filmografia sa un nou exemplu de monstru simpatic.

„Într-o lume care este polarizată în alb şi negru, monştrii sunt singurii reprezentanţi ai zonei gri, ai ambiguităţii, a posibilităţii de a fi imperfecţi, de a găsi frumuseţea şi iertarea”, a spus regizorul, primind premiul din mâinile actorilor Marisa Paredes şi Ron Perlman.

În această seară dedicată celor 25 de ani ai carierei sale, el a spus că a dorit să realizeze „o evanghelie a monştrilor care să ofere spectatorilor care îi văd filmele posibilitatea de a vedea frumuseţea imperfecţiunii, capacitatea de a se ierta pe ei înşişi şi de a se accepta aşa cum sunt”, a spus Del Toro.

În alocuţiunea sa din timpul galei de omagiere organizată la Teatro Cervantes, marele regizor mexican a precizat că după ce a încheiat „circuitul premiilor” obţinute pentru „The Shape of Water”, a vrut să se întoarcă acasă.

„Primul drum a fost acasă pentru a-mi vedea părinţii la Guadalajara şi a vorbi cu studenţii la cinematografie, pentru că ei sunt cei care vor veni după noi”, a spus Del Toro.

Acum nu întâmplător el revine în Spania, a cărei cinematografie şi-a câştigat un loc aparte în lume, a subliniat el.

Guillermo del Toro a subliniat că dintre cele zece filme ale sale, preferatele sale sunt „The Shape of Water”, ”The Devil’s Backbone” şi ”Pan’s Labyrinth”, dintre care două sunt turnate în Spania, a mărturisit el.

sursa: agerpres.ro

(Foto: vanityfair.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *