Category: News

Medicii au de-a face tot timpul cu o varietate de cazuri, însă uneori, o parte dintre ele sunt cu adevărat deosebite şi rămân în memoria tuturor. 2017 a fost cu siguranţă cu an suficient de interesant din perspectiva medicinei, iar noi am ales 5 dintre cele mai atipice cazuri medicale!

Femeia care transpira sânge

O femeie de 21 de ani din Italia a fost diagnosticată cu o afecţiune misterioasă care o determina să transpire sânge. Femeia suferea periodic sângerări la nivelul feţei şi palmelor, fără tăieturi sau leziuni ale pielii. În timp ce femeia era în spital, medicii au observat un episod în care lichidul combinat cu sânge a izbucnit din faţa ei. Ea a fost diagnosticată cu hematohidroză, o afecţiune rară care a fost raportată de doar 42 de ori din 1880 până în prezent. Cauza afecţiunii este necunoscută. Unii cercetători au emis ipoteza că o presiune crescută în vasele de sânge determină ca celulele sanguine să treacă din vasele sanguine în canalele glandelor sudoripare. Alţi cercetători au speculat că această condiţie poate rezulta din activarea răspunsului „fight or flight” al organismului care în cazuri rare, poate provoca ruperea vaselor mici de sânge.

O piatră urinară de aproape 800 de grame

Pietrele vezicii urinare sunt masele minerale care se formează în vezică, putând varia în dimensiuni de la aproape microscopice până la un centimetru sau mai mult în diametru. S-a descoperit că un om din California avea o piatră deosebit de mare, aproape de dimensiunea unui ou de struţ. Piatra a măsurat  9,5 x 7,5 cm şi a cântărit o greutate de 770 grame.

Cu mai mult de un deceniu mai devreme, bărbatul a cerut o intervenţie chirurgicală pentru a-şi îndepărta vezica ca tratament al cancerului de vezică urinară. În timpul acestei intervenţii chirurgicale, medicii au folosit segmente ale intestinului bărbatului pentru a crea o „neo-vezică”. O astfel de intervenţie poate funcţiona ca vezică de înlocuire, dar creşte riscul de a dezvolta pietre vezicale.

Bărbatul care mânca metal

Unui bărbat în vârstă de 52 de ani din Franţa i-au fost găsit peste 100 de bucăţi de metal în stomac, inclusiv cuie, cuţite, şuruburi şi monede.

Bărbatul s-a prezentat la camera de urgenţă de cinci ori pe o perioadă de cinci ani, cu diverse simptome, inclusiv dureri de stomac, greaţă şi sânge în vărsături. Doctorii au fost nevoiţi să opereze în patru din aceste ocazii pentru a elimina aglomerările masive de material indigestibil – în acest caz, metalul. În una dintre ocazii au reuşit să găsească mai mult de 100 de piese metalice. Aceste aglomerări erau atât de mari, încât împiedicau golirea stomacului.

Omul a fost diagnosticat cu psihoză, ceea ce înseamnă că a pierdut contactul cu realitatea. S-a recuperat după intervenţiile chirurgicale şi s-a adresat specialiştilor în comportament şi sănătate mintală pentru tratament ulterior.

Bărbatul împuşcat în ochi

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost împuşcat cu un pistol de calibrul 0,22. Glonţul a străpuns o uşă de lemn şi s-a oprit fix în ochiul acestuia. Doctorii au capturat o imagine frapantă a glonţului care se afla în ochiul  bărbatului. În mod miraculos, glonţul nu a fracturat craniul omului.

Bărbatul avea o durere severă când a ajuns la camera de urgenţă. Doctorii puteau vedea o rană de intrare pentru glonţ în colţul ochiului şi au existat ulterior daune la canalele lacrimale din pleoapă. A suferit intervenţie chirurgicală pentru a putea fi eliminat glonţul şi pentru a repara daunele la nivelul conductelor lacrimogene. După aceea, durerea bărbatului s-a diminuat rapid, iar senzorii lui vizuali nu au fost afectaţi de glonţ.

Femeia cu scalp reataşat

Într-un accident îngrozitor, o femeie rămas fără întregul scalp ca urmare a faptului că părul a fost prins într-o maşină de filare. În timpul accidentului, scalpul femeii a fost distrus de la frunte până în partea din spate a capului.

Dar scalpul ei a fost salvat într-o pungă de plastic cu gheaţă, iar chirurgii au reuşit să îl reataşeze de cap!

În urma intervenţiei chirurgicale, femeia de 64 de ani s-a recuperat extraordinar de bine, au spus doctorii ei. La un an după accident, a avut o creştere suficientă a părului pe scalpul şi a reuşit chiar să-şi deschidă şi să-şi închidă ochii.

sursa: csid.ro

(Foto: www.rd.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *