Category: News

Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG-AFTRA), cea mai mare asociaţie a artiştilor de la Hollywood, a cerut să se pună capăt audiţiilor în camerele de hotel, având în vedere scandalurile sexuale izbucnite în cetatea filmului, transmite AFP.

SAG „se opune audiţiilor, interviurilor şi altor întâlniri profesionale în camere de hotel şi reşedinţe private. Cerem producătorilor şi altor factori decizionali să pună capăt întâlnirilor profesionale în astfel de locuri riscante şi să găsească spaţii mai potrivite”, potrivit unui comunicat.

Recomandările vin după ce organizaţia a adoptat un cod de conduită, în luna februarie.

„Ne angajăm să milităm împotriva scenariului care a permis prădătorilor (sexuali) să exploateze actorii în privat sub pretextul unor întâlniri profesionale”, a declarat Gabrielle Carteris, preşedintele sindicatului, care are aproximativ 160.000 de membri.

Sindicatul mai spune că şi agenţii actorilor trebuie să refuze astfel de lucruri, iar, dacă nu este posibilă schimbarea locului de întâlnire, să se asigure că actorii sunt însoţiţi de o persoană de încredere.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Mira Sorvino, Angelina Jolie Ashley Judd, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, în vârstă de 65 de ani, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *