Category: News

BBC a lansat recent un joc interactiv online pentru a-i ajuta pe copii şi pe adolescenţi să identifice ştirile false. Numit BBC iReporter, jocul a fost dezvoltat de Studiourile Aardman, laureate ale premiilor Oscar. În cadrul jocului, cei interesaţi îşi pot asuma avatarul unui jurnalist în camera de ştiri a BBC şi pot avea o experienţă de genul „alege singur aventura”. Jucătorii pot face alegeri, de exemplu, asupra surselor în care să aibă încredere, fiecare alegere afectând cursul jocului. Jocul este conceput pentru categoria de vârstă 11-18 ani şi va fi disponibil pe mobil, tabletă şi computer.

„BBC a făcut deja mult pentru a combate flagelul ‘fake news’, prin verificarea informaţiilor, prin vizite ale jurnaliştilor noştri în şcoli pentru educarea tinerilor sau acest joc pe care îl lansăm azi în Marea Britanie”, a declarat directorul de ştiri al BBC, Fran Unsworth. „Dar aceasta este o problemă globală. Este vital ca oamenii să aibă acces la ştiri în care pot avea încredere şi să ştie cum să distingă între fapte şi ficţiune. Canalele subvenţionate de stat şi restul industriei de ştiri au responsabilitatea de a combate ‘fake news’ şi vreau să folosim notorietatea globală a BBC pentru a deschide calea”, a adăugat el.

Jocul este lansat în cadrul unui program naţional mai amplu al BBC numit „School Report”, care include ateliere şi evenimente la care vor participa jurnalişti ai postului.

Sursa: agerpres.ro

(Foto: bbc.co.uk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *