Category: News

Robotul ”Flippy” a învăţat pe calea cea grea ce înseamnă să fie colegii invidioşi pe tine. Acesta a fost temporar „retras”. De ce?! Pentru că colegii lui pe două picioare nu puteau ţine pasul.

Flippy a fost construit de Miso Robotics şi este descris, pe site-ul companiei, ca fiind „primul asistent robotic de bucătărie autonom”, folosind şi inteligenţă artificială şi senzori termici pentru a-şi da seama dacă burgerul este bine făcut. Este echipat cu un braţ ca o spatulă, robotul poate opera alături de lucrătorii umani pentru a creşte eficienţa în gătit, scrie Live Science.

După doar două zile de muncă, Flippy a fost însă concediat. Nu a făcut nimic rău, ba dimpotrivă: este prea bun pentru jobul său. Colegii umani de la CaliBurger din Pasadena, California nu puteau asambla burgerii la fel de repede pe cât Flippy îi putea prepara pe grătar.

Nu se intenţiona ca Flippy să înlocuiască oamenii, dar ar fi servit mai degrabă ca ajutor la gril, aşa cum susţin reprezentanţii companiei Miso Robotics.

sursa: descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *