Category: News

Institutul londonez Legatum a făcut public indexul global al prosperităţii, un sondaj amplu în urma căruia rezultă un top al celor mai bogate, sănătoase şi fericite ţări ale lumii din anul precedent.
Norvegia este desemnată, pentru a opta oară în ultimii zece ani, cea mai prosperă ţară din lume, urmată de Noua Zeelandă, fruntaşă în 2016, şi Finlanda. Pentru a întocmi clasamentul s-a ţinut cont de 104 variabile, printre care produsul intern brut pe cap de locuitor şi numărul de persoane care lucrează cu normă întreagă. Variabilele au fost la rândul lor împărţite în nouă subcategorii – economia, mediul de afaceri, calitatea guvernării, educaţia, sănătatea, siguranţa şi securitatea, libertatea individului, capitalul social şi mediul natural. În cadrul sondajului au fost analizate 149 de ţări, iar România s-a clasat în topul general pe locul 46, cu patru poziţii mai sus decât în 2016.
Pentru a întocmi clasamentul s-a ţinut cont de 104 variabile, printre care produsul intern brut pe cap de locuitor şi numărul de persoane care lucrează cu normă întreagă. Variabilele au fost la rândul lor împărţite în nouă subcategorii – economia, mediul de afaceri, calitatea guvernării, educaţia, sănătatea, siguranţa şi securitatea, libertatea individului, capitalul social şi mediul natural.    În cadrul sondajului au fost analizate 149 de ţări, iar România s-a clasat în topul general pe locul 46, cu patru poziţii mai sus decât în 2016.
Iată ţările care ocupă primele zece poziţii:

1. Norvegia

2. Noua Zeelandă

3. Finlanda

4. Elveţia

5. Suedia

6. Olanda

7. Danemarca

8 Canada

9. Australia

10. Marea Britanie

sursa: adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *