Category: News

Un documentar dedicat Papei Francisc, în care Suveranul Pontif vorbeşte despre univers şi viaţă în general va fi lansat pe 18 mai în Statele Unite ale Americii, informează Mediafax. Coprodus de Vatican, scris şi regizat de Wim Wenders, documentarul se intitulează „Pope Francis – A Man of His Word”. Papa Francisc se adresează direct publicului, vorbind despre migraţie, ecologie, inegalităţile dintre bogaţi şi săraci şi rolul familiei.

Documentarul îl prezintă pe Suveranul Pontif, în vârstă de 81 de ani, străbătând planeta, cu imagini de arhivă înregistrate în locuri precum sediul ONU, Congresul american şi memorialul Holocaustului de la Yad Vashem din Ierusalim. „Acceptând întrebări din partea diverşilor oameni, papa Francisc răspunde agricultorilor şi muncitorilor, refugiaţilor, copiilor, bătrânilor şi deţinuţilor”, se arată într-un comunicat al companiei de producţie Focus Features. „Papa Francisc este un exemplu viu al unui om care îşi respectă cuvântul dat. În filmul nostru vorbeşte direct spectatorului, foarte franc şi spontan”, a subliniat Wim Wenders în momentul în care a anunţat acest proiect.

Fost arhiepiscop de Buenos Aires, născut Jorge Mario Bergoglio, în capitala Argentinei, în decembrie 1936, într-o familie de condiţie modestă, Francisc a devenit primul papă latino-american al Bisericii catolice. Şi-a făcut debutul pe marele ecran anul trecut, jucându-şi propriul rol în filmul de aventuri pentru copii intitulat „Beyond the Sun”, realizat de Graciela Rodriguez Gilio şi Charlie Mainardi.

(Foto: shared.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *