Category: News

Casa Albă vrea să sisteze finanţarea pentru staţia spaţială după anul 2024, indică documentele NASA citate de Washington Post şi Daily Mail şi lucrează la un plan de tranziţie, pentru a preda SSI către o entitate privată.

„Decizia de a nu mai finanţa SSI în 2025 nu implică şi renunţarea la activităţile staţiei – este posibil ca industria să continue să folosească diverse componente ale SSI, ca parte integrantă a unei viitoare platforme comerciale”, relevă documentele respective.

„NASA va extinde parteneriatele internaţionale şi comerciale în următorii şapte ani, pentru a asigura accesul continuu al oamenilor şi prezenţa pe orbita Pământului”, precizează documentele.

Aproximativ 100 miliarde dolari din banii contribuabililor americani au fost investite în construirea şi coordonarea SSI. Mai mult, Boeing gestionează deja SSI în numele guvernului american, primind anual 3-4 miliarde de dolari pentru efortul său.

Luna trecută, managerul programului spaţial al Boeing, Mark Mulqueen, a vorbit despre planurile NASA. „Renunţarea la SSI ar fi o greşeală, ar ameninţa supremaţia SUA şi ar compromite piaţa comercială. De asemenea, ar avea de suferit comunitatea ştiinţifică”, a spus Mulqueen.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *