Category: News

Regizorul mexican Guillermo del Toro va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, eveniment care va avea loc în perioada 29 august-8 septembrie, informează Agerpres. Del Torro este câştigătorul Leului de Aur la ediţiei de anul trecut a festivalului, distincţie care i-a fost oferită pentru pelicula „The Shape of Water”.

Del Toro „va fi un preşedinte (al juriului) genial, curios şi entuziast”, a indicat directorul festivalului, Alberto Barbera, salutând „imaginaţia plină de viaţă, sensibilitatea neobişnuită şi încrederea în puterea imaginilor” a regizorului mexican. „Să fiu preşedintele juriului este o imensă onoare şi o responsabilitate pe care o accept cu respect şi recunoştinţă”, a declarat Guillermo del Toro.

Consacrat anul trecut cu „The Shape of Water”, Guillermo Del Toro este nominalizat de 13 ori la următoarea ediţie a premiilor Oscar, inclusiv la categoriile „Cel mai bun regizor” şi „Cel mai bun film”.

După un început de carieră consacrat machiajului şi efectelor speciale, cineastul şi-a câştigat recunoaşterea la nivel mondial cu „Cronos” (1993), un film fantastic prezentat la Cannes, printre succesele sale numărându-se ulterior „The Labyrinth of Pan” (2006), „Hellboy” (2007), „Pacific Rim” (2013) şi „Crimson Peak” (2015).

(Foto: cbc.ca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *