Category: News

Aproximativ 14 milioane de persoane rămân, în medie, fără locuințe în fiecare an în urma dezastrelor naturale precum inundații sau furtuni, se precizează într-un nou studiu dat publicității vineri, scrie Agerpres.

Riscul de dislocare s-ar putea mări odată cu creșterea populației, iar impactul încălzirii globale devine mai sever, se precizează în raportul dat publicității de Biroul Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscului Dezastrelor (UNISDR), în colaborare cu Centrul pentru Monitorizare a dislocărilor din Geneva (IDMC).

Cutremurele, tsunami, inundațiile și ciclonii tropicali sunt principalele dezastre care dislocă un număr mare de persoane, în special în țările din zona asiatică, unde trăiește 60% din populația globului, potrivit raportului.

Opt dintre cele mai afectate zece țări de problema pierderii locuințelor se află în Asia de sud și sud-est. În India, 2,3 milioane de persoane sunt forțate să-și părăsească anual locuințele, iar în China, 1,3 milioane de locuitori rămân fără locuințe, potrivit datelor raportului publicat cu ocazia Zilei internaționale pentru reducerea dezastrelor, marcată în fiecare an pe 13 octombrie.

Raportul nu include și numărul celor evacuați înaintea producerii dezastrului sau cei strămutați din cauza secetei sau a creșterii nivelului mării.

Rusia și Statele Unite figurează printre statele în care fenomenele naturale extreme ar putea lăsă un număr mare de persoane fără locuințe, dacă nu se iau măsuri pentru managementul riscului la dezastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *