Category: News

Românii şi turcii preferă ca temperatura din camera în care dorm să fie de 25 de grade Celsius, la polul opus fiind britanicii şi germanii, care acceptă temperaturi sub 15 grade, potrivit unui studiu E.ON şi Kantar EMNID referitor la traiul în Europa.

Potrivit studiului, 18% din români consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optimă pentru odihna din timpul nopţii. Alţi 27% din cei chestionaţi văd potrivită pentru dormitor o temperatură de 23-24 de grade Celsius, proporţie egală cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii italieni, 34% din aceştia preferă să doarmă la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura în dormitor de 18 grade este, de asemenea, preferată de 22% din germani. Conform studiului, o treime din populaţia Turciei alege să-şi petreacă nopţile în dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari. Astfel, nopţile turcilor se situează în topul clasamentului. Un sfert din populaţia Suediei şi Cehiei acceptă temperaturi de 20 de grade.

Aceste rezultate fac parte din studiul „Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în luna decembrie 2016.

(sursa mediafax.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *